Dag 21
Door: Dirk
Blijf op de hoogte en volg Heleen
18 December 2024 | Portugal, Porto
Om 10 uur stond onze Fiat Panda Hybride klaar en kregen we van de YNOT meneer een prima uitleg.
We reden direct weg naar ons doel Sagres het zuidelijkste puntje van Portugal, waarop de vestingmuur staat dat daar Europa begint.
Met de navigator van Heleen in de houder op het dashboard was het redelijk gemakkelijk om de tolweg te ontwijken en Lagos te bereiken. De batterij van de telefoon hadden we niet genoeg opgeladen, hij raakte snel leeg, we besloten zonder navigatiehulp het centrum van Lagos te bereiken. Dat werd een ramp want we raakten verdwaald in een doolhof van hele smalle straatjes. We hadden de telefoon weer nodig om uit het centrumsteden komen. Intussen hadden we hoge nood en stopten bij een restaurant dat Cantina heette. Het bleek zo’n restaurant te zijn in een vervallen winkelcentrumpje in een niet zo chique buurt. Het had wel een leuke binnenmarkt met een mooie visafdeling.
Na een kop soep en een broodje op zoek naar ons einddoel met telefoon aan. Ondanks dat raakten we een paar keer de weg kwijt en belandden we op een onverharde weg die ons eindeloos door een mooie landschap leidde. Onderweg kwamen we langs een windmolenpark en konden het gezoem van de wieken goed horen. Vlakbij Sagres kwamen we weer op een geplaveide weg. De vesting ligt op een mooi punt waar flinke golven zijn. We bezochten een tentoonstellingsruimte waar ze lieten zien hoe belangrijk Portugal geweest is in het ontstaan van de wereldhandel. Vanaf de burcht zagen we de vuurtoren die volgens onze reisgids zijn licht 100km ver kan schijnen.
De terugweg verliep goed totdat we in Lagos weer de weg kwijt waren met mijn telefoon; ons probleem met mijn telefoon werd nog groter toen we er in Portimao niet uitkwamen omdat mijn telefoon gewoon niet deed wat ie moest doen.We werden er chagrijnig van. Gelukkig redde de telefoon van Heleen ons weer met zijn laatste druppels energie.
We zijn ruim voordat het donker thuisgekomen.
Het was een spannende dag.
18 December 2024 - 15:58
Mariëtte :
Dan maar gewoon op verkeersborden letten en al die moderne hulpmiddelen in de tas laten. Maar nog steeds lekker weer toch? Morgen weer op pad met het autootje.
18 December 2024 - 17:49
Dirk:
Juist omdat de verkeersborden in de bebouwde kommen ons in de steek lieten mbt doorgaande wegen, werden we afhankelijk van de telefoons. We hebben geleerd om nooit van huis te gaan zonder volle accu of zonder USB oplaad kabeltje.
19 December 2024 - 19:47
Elize. :
Dat was zeker een spannende dag. Een powerbank kan ook heel handig zijn!!