Dag 19
Door: Dirk
Blijf op de hoogte en volg Heleen
16 December 2024 | Portugal, Porto
Dit verslag wordt nog korter dan gister en zonder foto’s.
Door onze afwezigheid van een paar dagen, was de voedselvoorraad vanmorgen voor het ontbijt beperkt. Ipv de gebruikelijke avocado nu twee eieren p.p. en twee puntjes La vache qui ri, maar wel met een slokje overgebleven Portwijn. We spraken tijdens het toch lekkere ontbijt, over de voorstellen van Rutte om voldoende “oorlogsvoorraden” in huis te hebben en hoe erg het moet zijn om lang zonder water te zitten.
Heleen ging even later naar het toilet en constateerde dat er geen water meer uit de kraan kwam en dat de wifi het niet meer deed. We moesten weer even aan Rutte denken. Gelukkig bleek de wifi wel te werken.
Na ons ‘after breakfast slaapje’ werden we wakker van een luid geborrel in huis, gelukkig bleek het water weer terug te komen en konden we weer gebruikmaken van de heerlijke douche in huis.
Om onze voorraden aan te vullen, besloten we lopend naar de supermarkt te gaan. Heleen beloofde voor de terugweg een taxi van Bolt te bestellen. Dus we namen twee grote rugtassen en nog een paar kleine tasjes mee. De dichtstbijzijnde supermarkt is driekwartier lopen, omdat we vandaag toch niets anders zouden doen, ging ik akkoord. Bij deze supermarkt is ook een klein restaurantje; daar hebben we geluncht: heerlijke gele groente soep voor €1,50!
We hebben flink ingeslagen en met o.a. 2 flessen wijn en een liter Portwijn in de rugtassen naar buiten. Geen taxi te zien. Mijn lieve vriendin: kom laten we lekker gaan lopen, dan neem ik wel een fles over. Tja, wat doe je dan? Gelukkig hadden we wind mee.
Bij thuiskomst bleek dat we in de middag heel veel zon op 1 van onze balkons hebben.
We hebben besloten om morgen een huurauto te gaan bestellen.
S’ Avonds werd het 10-10 bij het rummy cuppen (met kaarten) in de keuken. Daarna heeft Heleen nog een mooi plaatje geschilderd terwijl ik aan doorloperen was. De keuken hebben wij gebombardeerd tot gezelligste kamertje van ons appartement.
Meer spannends was er over vandaag niet te vertellen.
17 December 2024 - 00:50
Mariëtte :
Gewoon een lekkere rustdag, buiten de boodschappen om dat wel, maar bewegen is noodzakelijk. De stappenteller heeft het goed gedaan. Al plannen voor de bezoekjes met de auto?
17 December 2024 - 10:10
Elize:
Jullie hebben vakantie toch! Dus een rustig dagje is niet verkeerd!! Lekker relaxen!