Dag 7
Door: Dirk
Blijf op de hoogte en volg Heleen
04 December 2024 | Portugal, Carvoeiro
Vandaag werd een fietsdag.
Heleen wilde eigenlijk een andere fiets, omdat haar stuur zo breed is en er zo te veel kracht komt haar zere rechter hand. Maar die fiets heeft de fietsenverhuurder niet.
We wilden vandaag zoveel mogelijk langs de kustlijn fietsen. Echter de omgeving hier is vergeven van heel veel luxe villas die nu voor 99% onbewoond zijn. De projectontwikkelaars hebben hier toen dat fietspad niet bedacht wat wij nu zochten. Dus is er een doolhof ontstaan van weggetjes met hier en daar een doodlopend straatje richting zee. We besloten het doolhof achter de fietsverhuur aan de westzijde van Carvoeiro in te rijden om zo doende eerst heel steile wegen omhoog te moeten fietsen. Dat plannetje lukte.
Na heel veel zoeken vonden we een doodlopend straatje richting zee. Aan het einde was een smal voetpaadje naar een spectaculaire rotspartij met steile wanden naast ons. Het uitzicht was geweldig. We genoten hier onze mee genomen lunch.
Op de wandeling terug ontmoetten we een Canadees die hier al 10:jaar kwam overwinteren en alles te voet doet. Omdat ik mijn middag pil vergeten was mee te nemen moesten we even naar huis en gelijk daarna door gefietst naar het Oosten, ook weer door zo’n doolhof van schitterende leegstaande villa’s. Ook hier vonden we mooie rotspartijen aan zee.
Na 3 uur wordt het op de fiets in korte broek en sandalen iets te fris en is het wel vermoeiend om steeds steile weggetjes omhoog te fietsen, dus brachten we de fietsen terug bij de verhuurder. Daar staan ze nl. veiliger dan bij ons in de garage van het appartement.
’sAvonds lekker gegeten in een van de duurdere restaurants hier.
04 December 2024 - 16:13
Mariëtte:
Zo dat was vandaag dus een flinke aanslag op de conditie. Goed bezig en een prachtig land toch. Voor herhaling vatbaar deze onderneming?